Következő cikkhez >>>

Információs oldalakCimkék :
 

Bemutatkozás


SzekeresS-tapi.jpg

Humorra hangolva...

Balra látható a fényképem helye.
A legutolsó elfogadható kép három éves koromban készült rólam, azt meg nem találom, így elégedjenek meg ezzel. A nevem Szekeres Sándor, 1959-ben születtem, Halak hónapjának 21. napján. Akik egy kicsit jobban ismernek, komolytalannak tartanak, és száz százalékban egyetértek velük. Azok, akik nem így állnak hozzám, rendszerint pofára esnek. Tehát ne reménykedjen abban, hogy e sorokból megismer. Lassan ötven éve kutatom magam, de teljesen tanácstalan vagyok. A munkáimat igyekszem profi módon elvégezni, és ha nekilátok.... Mondom, ha nekilátok. Győzzék kivárni. A családom szerint ötven évesen igazán benőhetne a fejem lágya, pedig beláthatnák, hogyha eddig nem történt meg, ezután már nem fog. Van két iker lányom és egy lassan felnőtté váló fiam, aki ezt a mondatot töröltetni fogja velem. Persze hogy van feleségem! Jól néznék ki! Könyvtárosként dolgozik, és rengeteget köszönhetek néki. Ő mesélte Gyurkovics Tibor történetét, aki elmondja, hogy háromféle nő volt az életében és mindegyik ösztönösen nevelni igyekezett őt. Az első az édesanyja, a második a felesége, a harmadikként pedig a lányai. Egyetértek, sőt, nékem van húgom is, aki negyedikként szintén faragni próbált rajtam. A lányaim pedig már hároméves korukban elkezdtek ráncba szedni, az eredményről inkább nem mondok semmit, nehogy kedvüket szegjem....

  Az alapszakmám gépszerelő, amit rövidesen otthagytam és elmentem kohásznak. A magyar (szak)ember olyan különleges felkészültségével találkoztam ott, ami egyetlen szakkönyvbe sem lesz leírva. Az alumíniumot úgy ötvözték, hogy szemre meg tudták állapítani a benne lévő ötvözetek arányát. Egy száraz felületre kiöntöttek egy kis olvadt fémet, majd figyelték a megszilárdulásának folyamatát. Ezt a tudást, képességet még leírni sem lehet, az életben kell elsajátítani. Ma a modern készülékek természetesen pontosabban kimérik ezt, de azt a megoldó képességet, ami az emberekben kifejlődött, nem pótolhatja semmilyen gép. Egy ilyen hozzáállást a problémához, nem lehet megtanulni egy hathónapos tanfolyamon, legyen az bármilyen területe az életnek. Hülyül a világ, kérem, vagy hülyítik a világot.... 
  Itt hallottam először a rovásírásról. 
- Sanyikám! - mondta az idős kohász - Beszélnek ezek a finnugorokról, ah.. Saját írásunk volt..., rovásnak nevezték... Gyűjtögető életmód?.. Ah, el ne hidd nékik... - 1978-at írtunk ekkor.
  Ha egy egyszerű ember, nevezhetjük tanulatlannak, így gondolkodik a magyarságról, miközben a szakmai tudását csak a modern anyagelemző gépek tudták felülmúlni, addig nem lehet baj. A baj csak ott van, hogy akadnak olyan (tudós)emberek, akik pénzért talán még azt is megpróbálnák bebizonyítani, hogy bantuk és eszkimók az őseink. Ilyennek csak azt üzenem, hogy:
- Menj haza öreg! Hülyítsd otthon a népedet!

  Gyakran mentem a vizsgáimra tanulás nélkül. Kegyelmesen hajlottak. Azóta csak tanulok, tanulok, tanulok, igaz (és végre), kizárólag csak azt, ami érdekel. Autodidakta módon, mindenfélét, ami a kezem ügyébe került. Egy időben főleg a sakkra koncentráltam, de átnézve a lehetőségeimet, tizennyolc évesen beláttam, nem leszek sakkvilágbajnok. Azonban úgy gondoltam, a szellemi képességeim fejlesztésére és szinten tartására tökéletes eszköz egy majdnem világvégi kis faluban.
  Amikor sok évvel később elmentem egy hivatalos Mensa intelligenciatesztre, a maximumot, a 155 felettit teljesítettem.
Szerintem csaltak.
A dolgaimat inkább érzésre, intuitív módon oldom meg, mottó: 'nézem s meglátom hirtelen'. Ami nem mindig sikerül, ha nagyon zajos a környezet.

  Jelenleg informatikusként tengődök, miközben mindenféle sületlenséget igyekszem kitalálni, bizonyítani, alkalmazni. Van vírusom is. Kér valaki?
  Egy talicskányi honlapnak vagyok a kezelője, aminek a 50%-a úgy gondolja fizessek én neki, ha csinálni akarom.  Az állam bácsi előbb-utóbb fenékbe fog rúgni. Az ingyen honlapkészítés miatt bevételtől esik el. Ez fajta hozzáállás a mai támogatottan 'önösen-érdekesen-érvényesülő' világban üldözendő magatartás. Nem baj ha lopsz, csalsz, csak legyen róla papírod.

  Egy alapszintű sakk-könyvnek vagyok a szerzője, 'A sakk alapjai' címmel és volt egy gyermekeknek szóló sakkújságunk Misi Magazin címmel és egy sakk rejtvényújság kezdeményünk Mészáros András nemzetközi sakkmesterrel. Nincs okunk panaszra. Időben leálltunk.

  Mi dolgom van még? A világmegváltás még hátra van, de erre vigyázni kell, mert nagyon sok (gaz)embernek ez az éden, akik köszönik, de ez így tökéletes....

Szekeres Sándor


   Nyomtatható változat   Szólj hozzá ehhez a cikkhez!

Szerk:SzekeresS
Idő:2008.03.16.
Olv.:280
Cimkék:

Következő cikkhez >>>
 

Eddigi hozzászólások:

Tovább a cikkek kigyüjtött hozzászólásainak oldalára =>


 
A cikkhez regisztráció nélkül is hozzászólhatsz, egy tetszőleges név megadásával.

Neved / nicked:   
  (Írjál be egy nevet, különben nem megy el a hozzászólásod.)


Humán ellenőrző kód:

Másik_kód_kérése
Írd be ide a fenti képen látható kódot. A a kis nyilakra kattintva kérhetsz egy másikat
 
 STATISZTIKA
 TÁRSOLDALAK

Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó:


REGISZTRÁCIÓ
 

Tárhelyszolgáltatónk

Unsoft.hu

Kapcsolat

Levél a webmesternek

 
  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  GONDOLGOK
  FORRÁSOK
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Elektro-Tec, Gyöngyös
  Ősmagyar nyelvek
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Gyöngyösi ENERGIA SC sakkegyesülete
  Meglátások
  Boricsev Oleg
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  A gyöngyösi Ringsted utca oldala
  Évelő növények, évelő virágok
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Szekeres Sándor: Egyszerű játékok a sakktáblán
  Szkíta Főnix
  The Scythian Phoenix
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken
 

ONLINE CHESS SCHOOL
AND MATERIAL
COLLECTIONS

ONLINE
SAKKISKOLA
ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY

 

Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.